Transfer mellan Calpe och Alicante flygplats

Förutom bil (flygplatsen har många möjligheter till parkering för bil) så är buss och Taxi lämpliga sätt att ta sig mellan Calpe och Alicante flygplats. Taxi tar cirka en timme och kostar cirka 110 euro från Calpe.

Buss. Den vanliga ALSA- bussen är billigast men tar cirka 1,5 timme och vanligtvis bussbyte i Benidorm. Men annars så är det ett billigt och bekvämt sätt. ALSA bussen har hållplats på gatan utanför avgångshallen (högst upp i byggnaden). Biljetter säljs utnbör bussen av en biljettförsäljare men du kan även köpa biljett på nätet.

Det finns också en mängd olika transfer bolag med stora och små bussar. Till exempel beniconnect. Beniconnect har transfer tjänster med olika alternativ. Privata transfer som kan kosta en del om man inte är en grupp på ca 8 passagerare som ska till samma ställe. Det billigaste sättet är att välja deras shuttle transfer. Man måste boka den minst 48 h före avresa. sedan dagen innan avresan får man reda på vilken tid man blir upphämtad vid deras hållplatser. Kostar cirka 22 Euro till/från Calpe. Prisvärt.

Calpe flygplatser

Det finns två flygplatser i Calpes närhet.

Alicante-Elches flygplats med namnet El Altet, är den största flygplatsen i provinsen Alicante och regionen Valencia i Spanien. Den betjänar även regionen Murcia. Det största reseströmmarna kommer från Storbritannien, Tyskland, Norden och Nederländerna. De mest trafikerade inrikesdestinationerna är Madrid, Palma de Mallorca och Barcelona. Till Alicante flygplats tar det cirka 55 minuter från Calpe.

Valencias flygplats ligger vid staden Valencias förort Manises, cirka 8 km från Valencias centrum. Manises är också smeknamnet på flygplatsen. För tillfället utgör trafiken till största del av reguljärflyg, både nationellt och internationellt. Från flygplatsen kan man ta sig till stora spanska och europeiska städer, såsom Bryssel, Frankfurt, Lissabon, London, Milano, Paris och Zürich. Bland icke-europeiska länder märks rutter till Marocko.

Till Valencia flygplats tar det cirka 1 timme och 20 minuter från Calpe.

Taxi Calpe

Det är bekvämt att åka taxi i Calpe och inte särskilt dyrt. En resa inlm tätorten kostar runt 10 euro. Till Benidorm cirka 30 till 40 euro. Till Alicante från 100 euro och till Flygplatsen i Alicante 110 till 150 Euro. Till flygplatsen i Valencia från 150 euro. Säg till i förväg om bilbarnstol är nödvändig.

Calpe Marknad

Om du letar efter bra köp på allt från handmålad keramik till läderväskor till antika lampor, har Spanien marknader i varje stad och by. Marknadsdagarna varierar och en del kan ha flera olika marknader och på olika dagar.

Varje lördag fram till 14.00 är långa gatan i Calpe (vid Lidl) full av marknadsstånd. Här kan du handla allt.

Marknad

Frukt- och Grönsaksmarknaden i Calpe

Färska frukter och grönsaker i mängder kan du hitta på lördagar från 10 till 14 på marknaden inne i den gamla staden. Det finns mycket att titta på och priserna är nästan hälften mot vad du hittar i vanliga affärer. Det är lite roligare också. Förutom frukt och grönt kan du hitta en hel del delikatesser olika oliver, nötter, godis, korv och lite annat gott.

Marknaden är belägen på den gamla stadens parkeringsplats.

Frukt och grönsaksmarknaden Calpe

Apotek (Farmacia)

Ett recept som skrivits ut av en läkare i ditt hemland gäller i alla EU-länder. Men läkemedel som är utskrivna i ett land kanske inte finns i andra länder eller säljs under ett annat namn. Du kan be din läkare om ett recept som går att använda i ett annat EU-land. Vill du veta mer om det finns en länk här:

Det finns många apotek i Calpe. Om du ska hämta ut antibiotika eller vissa tyngre mediciner krävs recept nuförtiden. Det är dock inte något större problem om du har ett svenskt recept. Däremot får du då betala fullpris av medicinen. I Calpe finns det jourapotek nästan dygnet runt. Ayuntamiento gör en tjänstgjöringslista som publiceras. Däe framgår vilket apotek som har jour. De apoteken har ofta en särskild nattlucka.

Nattlucka med jourtider
Jourapotek Vaktlista