Söndagen 3 mars

Andra evenemanget i ’Circuit a Peu’ i Calp söndagen den 3 mars

Ett år till kommer staden Peñón att vara värd för de deltagande atleterna på söndagsmorgonen

Loppet som anordnas av CA iRun Calp, kommer att hållas denna söndag, den 3 mars, med avgång och ankomst på Gabriel Miró Avenue, bredvid SolyMar-gruppens mymercat Supermarket, testet, som kommer att samla mer än 1 300 deltagare, kommer att vara ansvarig för en ny upplaga av 26 Circuit a Peu Marina Alta, som stänger registreringen kl. 14.00 denna fredag ​​den 1 mars på www.somesport.com , utan fler registreringar accepteras på tävlingsdagen.

Club d’Atletisme iRun Calp kommer att fira XI Cursa Popular Calp. Racet arrangeras av klubben och har samarbete med kommunfullmäktige i kommunen Peñón d’Ifach och sponsorer, såsom Aguas de Calpe, Regidoria d’Esports och mymercat, samt den lokala polisen, civilskyddet och många volontärer som bidrar till loppet.

Klockan 10:00 på morgonen kommer seniorprovet att börja med en praktiskt taget platt 9,4 kilometer lång rutt, som färdas genom emblematiska landskap, de första metrarna passerar genom stadens gator för att gå in i långa avenyer och leta efter den första raden av strandpromenaden Playa de Fosa , strandpromenaden i Playa del Bol och det arkeologiska komplexet Baños de La Reina, där Peñón de Ifach kan ses, som kommer att följa med löparna mot mål, klädda i gala för tillfället med en blå matta där alla de som slutar får löparväskan.

Den här elfte upplagan kommer också laddad med många överraskningar för löparna som samlas i Calp, mycket underhållning längs rutten, ett liveframträdande på mållinjen med en DJ, en 360º roterande plattform, sjukgymnastpass och mycket stämning.